ANUNȚ DE RECRUTARE A CINCI POZIȚII DE MEMBRU ÎN CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE LA S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE CÂMPIA TURZII S.A.

În conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanÅ£a corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările È™i completările ulterioare, Municipiul Câmpia Turzii, în calitate de autoritate publică tutelară, lansează procesul de recrutare a cinci poziÅ£ii de membru în Consiliul de AdministraÈ›ie la S.C. Compania de Salubritate Câmpia Turzii S.A.

Persoanele interesate de a deveni membru în consiliul de administraÈ›ie trebuie să depună până la data de 14.07.2017, ora 13:00, un dosar de candidatură care să cuprindă:

  • Cerere de înscriere;
  • Copie după actul de identitate;
  • Copie după ultima diplomă de studii;
  • Curriculum Vitae în format european;
  • DeclaraÅ£ie pe propria răspundere menÅ£ionând dacă deÅ£ine sau nu statutul de „independent" în sensul Art.138² din Legea nr.31/1990; (conform modelului publicat pe site);
  • Cazier judiciar È™i fiscal;
  • DeclaraÅ£ie pe proprie răspundere prin care aplicantul va confirma că nu a fost iniÅ£iată ÅŸi nici nu se află în desfăsurare procedură de natură penală împotriva sa, pentru infracÈ›iuni economice (conform modelului publicat pe site);
  • DeclaraÈ›ie privind apartenenÈ›a la consiliile de administraÈ›ie (conform modelului publicat pe site);
  • DeclaraÅ£ie de consimțământ prin care candidatul este de acord cu utilizarea datelor sale în scopul procesului de recrutare ÅŸi selecÅ£ie (conform modelului publicat pe site).

Candidaturile ÅŸi documentele solicitate prin prezentul anunÅ£ se depun până la data 14.07.2017 ora 13:00, la sediul Primăriei municipiului Câmpia Turzii, camera 11, unde vor primi un număr de înregistrare.

Dosarul va avea menÅ£ionat “Candidatură pentru funcÅ£ia de membru în Consiliului de AdministraÅ£ie al .................., postul vizat, precum ÅŸi numele ÅŸi prenumele candidatului”.

Persoană de contact: Secretar al Comisiei de selecÅ£ie – Sălăjeanu Adriana Gabriela, telefon: 0264368002 int. 140.

Prezentarea societății :

Societatea se infiintează ca urmare a reorganizarii R.A.G.C.L. Câmpia Turzii È™i transformarea acesteia în societate pe acÈ›iuni, în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 37/29.08.2005 emisă în temeiul art. 36 din OUG nr. 30/1997 privind reorganizarea unităților economice de stat în regii autonome sau în societăți comerciale È™i în conformitate cu dispoziÈ›iile Legii nr. 31/1990 privind societățile comerciale, modificată È™i completată. La momentul înfiinţării societatea este înregistrată sub denumirea de SLCIAS S.A. (Salubritate, Lucrări de ConstrucÅ£ii ÅŸi InstalaÅ£ii, Alte Servicii).

Prin adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Campia Turzii nr. 124/20.12.2012, privind aprobarea modificării denumirii S.C. SLCIAS S.A. Câmpia Turzii în S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE CÂMPIA TURZII S.A., S.C. SLCIAS S.A. Câmpia Turzii, devine S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE CÂMPIA TURZII S.A.

Obiectivul general al societății:

S.C. Compania de Salubritate Campia Turzii S.A. este o societate pe acÅ£iuni care are ca obiect principal de activitate operarea de activități specifice serviciului public de salubrizare a localităților, conform H.C.L. nr. 48/17.07.2008, privind aprobarea atribuirii în mod direct a gestiunii Serviciului Public de Salubrizare a Municipiului Câmpia Turzii, către S.C. Salubritate, Lucrări de ConstrucÅ£ii ÅŸi InstalaÅ£ii, Alte Servicii S.A. Câmpia Turzii È™i a H.C.L. nr. 75/21.08.2008, privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a Municipiului Câmpia Turzii, contractului de delegare nr. 12313/19.11.2009.

Rezultate strategice aÈ™teptate a fi atinse în următorii patru ani:

  • societatea să acÈ›ioneze ca un holding de servicii publice, astfel încât profitul realizat pe unele din activitaăți să acopere pierderea înregistrată pe alte activități;
  • realizarea unui serviciu public de calitate în condiÈ›iile reducerii graduale în fiecare an a subvenÈ›iilor de exploatare acordate de la bugetul local;
  • creÈ™terea numărului de clienÈ›i beneficiari ai serviciilor;
  • reducerea cheltuielilor de exploatare raportat la cifra de afaceri;
  • diversificarea paletei de servicii prestate către populaÈ›ie/turiÈ™ti.

CandidaÅ£ii pentru aceste poziÅ£ii vor îndeplini următoarele condiÅ£ii, eliminatorii:

Ø experienţă în activitatea de administrare/management companii private/publice sau instituÅ£ii publice;

Ø cunoaÅŸterea limbii române (scris ÅŸi vorbit);

Ø capacitatea deplină de exerciÅ£iu;

Ø nu a fost iniÅ£iată ÅŸi nici nu se află în desfăsurare procedură de natură penală împotriva lor, pentru infractiuni economice ÅŸi nu au cazier judiciar;

Ø nu au cazier fiscal (se va anexa declaratie pe proprie raspundere).

 

Dispozitii legale cu privire la procesul de selecţie:

  • cel puÅ£in doi dintre membrii consiliului de administraÅ£ie trebuie să aibă studii superioare economice, juridice ÅŸi experienţă în domeniul economic, juridic, contabilitate, de audit financiar de cel puÅ£in 5 ani;
  • nu poate fi mai mult de un membru din rândul funcÅ£ionarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorităţii publice tutelare ori din cadrul altor autorităţi sau instituÅ£ii publice;
  • majoritatea membrilor consiliului de administraÅ£ie va fi formată din administratori neexecutivi ÅŸi independenÅ£i, în sensul art. 138^2 din Legea nr. 31/1990, republicată;
  • se vor evita situaÅ£iile de conflict de interese sau incompatibilităţi prevăzute de O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanta corporativă a intreprinderilor publice, cu modificările ÅŸi completările ulterioare ÅŸi Legea nr.31/1990 republicată, cu modificările si completarile ulterioare.
  • să nu facă parte concomitent, din mai mult de 3 (trei) consilii de administraÅ£ie ale unor regii autonome sau societăţi comerciale.

Criteriile de evaluare/selecÈ›ie sunt prevazute în matricea consiliului de administraÈ›ie al S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE CAMPIA TURZII S.A.

În ataÈ™ament pot fi vizualizate o serie de documente.

DECLARAȚIE privind apartenența la consiliile de administrație;

DECLARAÈšIE de consimțământ;

DECLARAȚIE privind procedura penală;

DECLARAÈšIE privind statutul de independent;

MATRICEA consiliului de administraÈ›ie al S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE CÂMPIA TURZII S.A.

PROFILUL consiliului de administraÈ›ie al S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE CÂMPIA TURZII S.A.

SCRISOARE DE ASTEPTARI privind selecÈ›ia consiliului de administraÈ›ie al S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE CÂMPIA TURZII S.A.

14 Iunie 2017